Szájsebészeti beavatkozások, Implantológia

Szájsebészeti beavatkozások, Implantológia fogimplantátumok

Ajak/Nyelvfék lézeres felszabadítás

Az erős ajakfék és a túl rövid nyelvfék akár már csecsemőkorban is éreztetheti hátrányos következményeit, amelyek hatással lehetnek a táplálkozásra, a beszédképzésre, vagy akár a fogív fejlődésére is. A probléma megszüntetésére végzett rövid, lézeres beavatkozás vérzés nélküli kezelést és gyorsabb gyógyulást garantál.

Lézeres szövet eltávolítások

Sok esetben találkozunk jóindulatú vagy sérülésből adódó szövetszaporulattal. Ezek megszüntetése gyorsan és fájdalommentesen lézersebészeti beavatkozással is megoldható. Az eltávolított szövetet minden esetben SZÖVETTANI VIZSGÁLATra küldjük.

Foghúzás:front Moláris /premoláris fog eltávolítás

Bár az orvosok jellemzően a végsőkig küzdenek egy-egy fog megmentéséért, eljöhet az a pillanat, mikor nem marad más megoldás, mint a fog eltávolítása. A foghúzás a vonatkozó vizsgálatok elvégzése után, a megfelelő érzéstelenítő és a szakszerű technika alkalmazásával gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető.

Bölcsességfog eltávolítás

Az ember evolúciója során az állkapocs mérete kb. 3,5 cm-el csökkent, a fogak száma azonban stabilan 32 maradt. Épp ezért a mai emberek többségének sokszor már nem férnek el a szájában a bölcsességfogak, amik rengeteg problémát ( torlódott, beszorult fogak, állcsont ciszták) képesek előidézni és adott esetben komoly fájdalmat is okozhatnak így, általában indokolt azokat eltávolítani. Mi arra törekszünk, hogy minél kisebb kellemetlenséget okozva végezzük el a beavatkozást.

Csontpótlás

Foghúzást követően, illetve a különböző gyulladások csontleépítő hatása miatt előfordulhat, hogy a megmaradt csont mennyisége a kívánt fogászati beavatkozás kivitelezéséhez elégtelennek bizonyul. Ennek kiküszöbölésére alkalmazható a fogászati csontpótlás, mely a korszerű érzéstelenítőknek és csontpótló anyagok használatának köszönhetően gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető a beavatkozás. Az erre gyakran PRGF technológia során a páciens saját véréből még a műtét előtt elválasztásra kerülnek a gyógyulást segítő faktorok és fibrin, melyet a beavatkozás végén a sebbe helyezve a gyógyulás gyorsabb, intenzívebb és fájdalommentesebb lesz.

Lézeres gingivectomia

A gingivectomia a fogíny egy részének eltávolítását jelent. Ez a típusú lézeres beavatkozás megoldást nyújthat a nagyfokú ínygyulladás gyógyítására.

Sebészi góc eltávolítás

Az elhalt vagy gyökérkezelt fogak gyökereinél krónikus gyulladások alakulhatnak ki. Ezek lehetnek granulómák, ciszták sipollyal vagy anélkül. Ezeket összefoglalóan gócoknak nevezzük. A közös bennük az, hogy a baktériumok számára kiváló búvóhelyet biztosítanak, ahonnan aztán a szervezet többi területét is támadhatják. Leggyakrabban hajhullást, izületi fájdalmakat, de akár szív vagy szemideg gyulladást is okozhatnak. Műtéti beavatkozások előtt ezért kötelező a gócszűrés. Ilyenkor panoráma vagy 3D CT felvétel alapján megkeressük a gócot, majd a nyálkahártyán ejtett kis metszést követően fúróval készítünk egy kis ablakot, amin keresztül kézi műszerrel, majd lézer segítségével eltávolítjuk a gyulladt szöveteket. Az üreg nagyságától függően csontpótlóval vagy sajátvér centrifugátumba kevert csontporral töltjük ki az üreget, majd zárjuk a sebet. A kezelés nagyjából 20-30 percet vesz igénybe.

Implantátumok

A fogak elvesztése és az ebből fakadó funkcionális és esztétikai problémák miatt számos élethelyzetben érezhetjük hátráltatva magunkat, legyen szó akár munkánkról, emberi kapcsolatainkról, vagy akár egy egyszerű étkezésről. Az implantátumoknak köszönhetően visszanyerheti mosolyát és ezzel együtt önbizalmát is. A célunk az Ön maradéktalan elégedettsége és az életminőségének javítása. Ennek kivitelezésére megoldás lehet egy implantátumon rögzülő fogpótlás, amellyel természetes hatást érhetünk el. Terveink személyre szabottak és minden páciens esetén az előzetes konzultáció alapján dől el, hogy melyik fogpótlási metódus a legmegfelelőbb. A döntést szakmai szempontok mentén hozzuk meg, természetesen a páciens igényei szerint.

● Dio implantátum: Rendelőnkben a dél koreai DIO típusú implantátumokat használjuk. Ez egy korszerű, titánból készült csavar implantátum, HSA felületkezeléssel, ami a csont integrációt segíti. Az általunk alkalmazott minimál invazív technikának köszönhetően az implantátumok behelyezése gyors és komplikációmentes. Jó szájhigiénia esetén minimum 10 év garanciát vállalunk.

● All On 4 , All On 6, All On 8 Az All-on-4 fogpótlás során az állcsontba egyszerre négy implantátum kerül beültetésre. A végleges, kivehető fogsort a jobb erőátvitel miatt egy összekötő elemmel, egy úgynevezett merevítő rúddal támasztjuk alá. A fix fogpótlást alul All-on-6 vagy felül All- on-8. implantátum alátámasztással lehetséges.

● Alsó kivehető fogsorhoz Sterngold implant – H2 Ha a páciens meglévő csontállománya nem teszi alkalmassá két csavar implantátum befogadására, de egy keskeny implantátum még elfér, akkor patentos implantátumok használatával kellőképpen stabil fogsort tudunk készíteni. Ennél a módszernél két nagyon vékony Sterngold implantátum kerül az alsó szemfogak helyére amelyekre a kivehető fogsorban lévő anya patentekkel kapcsolódik, így kínálva megnyugtató megoldást.

Samuel Bajus
Samuel Bajus
2023-08-11
very pleasant experience, great staff and doctor. I had implant done very professionally without any discomfort or pain. Highly recommended!
Botond Prágai
Botond Prágai
2023-08-10
Professzionális ellátás, faék egyszerű ügyintézés. Meglepően gyors és fájdalommentes kezelések. Csak sajnálni tudom azokat akik nem ide járnak. (Ui: A Spoty playlist már csak hab a tortán)
Csilla Csernák
Csilla Csernák
2023-06-29
Profizmus, szakértelem, kedvesség.

További kérdése van?

img_lezer@2x

LÉZERFOGÁSZAT

A legmodernebb lézeres (nem diódalézer) technológiának köszönhetően nem pusztán lágyrészeket, hanem keményszöveteket is hatékonyan kezelhetünk. A lézerfény az ingerületvezetésnél gyorsabban terjed, így gyakorlatilag hamarabb fejti ki hatását, mint ahogy fájdalomérzetet tapasztalhatnánk. A lézerfény emellett fertőtlenít (így a fogfúrás záró lépéseként is igen hatékony eszköz), leválasztja a szuvas dentint, és elöli az üregben megbúvó baktériumokat. A fentiek mellett bölcsességfog-eltávolítása, impaktált fog utókezelése, műtéti sebek összehúzása, arc lágyrészeinek eltávolítása, vagy gyermekeknél nyelvfékmetszés esetén, illetve fájdalomcsillapítás céljából egyaránt hatékonyan alkalmazunk lézert a kezelések során.

img_diagnosztika@2x

DIAGNOSZTIKA

Rendelőnkben kizárólag a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, ezzel is biztosítva pácienseink számára a legmagasabb szintű szolgáltatásokat. ProMax 3D röntgen- és CT berendezésünk minimális sugárterhelés mellett a lehető legpontosabb információkkal szolgál a precíz, részletes diagnózis felállításához. A térbeli képalkotás lehetővé teszi számunkra, hogy akár a legkisebb területről is teljes, valósághű, 3 dimenziós képet kapjunk, ennek köszönhetően pedig az orvosi szakmunka is pontosabb, gyorsabb, eredményesebb lehet.

Orvosi garanciát vállalunk!

Lézeres fogászati kezelések ORVOSI GARANCIÁVAL az egyedülálló Waterlase C100 technikával: a szép és egészséges megjelenésért!

img_digitalis@2x

DIGITÁLIS FOGÁSZAT

A digitális technológia amellett, hogy csökkenti a rendelőnkben használt papír mennyiségét, így segít megóvni a környezetet; pácienseink kényelmét és a gördülékeny adminisztrációt is szolgálja.

  • A tableten felvett, digitális anamnézis bármikor elérhető, és a páciens kérésére azonnal módosítható.
  • 3 dimenziós képalkotó berendezéseink precízebb, pontosabb kezeléseket tesznek lehetővé.

A protetikai beavatkozás előtt a lenyomatot beszkenneljük, így fogtechnikusaink digitálisan tervezhetik meg a pótlást a páciens számára. Az így készült virtuális tervet CNC marógéppel valósítjuk meg.

img_szajhigenia@2x

SZÁJHIGIÉNIÁS KEZELÉSEK

Minden fogászati kezelés alapvető feltétele a makulátlan szájhigiénia. Kizárólag a baktériummentes, tiszta szájüreg, fogak, és íny biztosít megfelelő közeget a hosszan tartó pótlás, implantátum, vagy fogszabályozó kezelés elvégzéséhez. Pácienseink ezért minden kezelést megelőzően teljes körű, professzionális szájhigiéniás kezelésen vesznek részt, amely során nem csak a fogak felszínéről, hanem az íny alatt lévő területekről is eltávolítjuk a lerakódott, kikristályosodott (baktériumokkal teli) szennyeződéseket, azaz a fogkövet. A fogtisztítást követően, a tökéletes eredmény elérése érdekében homokfúvást, majd polírozást végzünk, így készítve fel a teljes szájüreget a soron következő kezelésre. A Schmuck Andrea dentálhigiénikus kolléganőnk által végzett kezelésekrő bővebben ide kattintva olvashatnak.

img_fogtunder@2x

Fogtündér az oviban

Létezik olyan fogászati szűrővizsgálat, amin a gyerkőcök örömmel vesznek részt? Amin jól érzik magukat, miközben elsajátítják a helyes szájápolás technikáját is? Természetesen igen! Schmuck Andrea, jeles dentálhigiénikusunk immár egy éve járja Magyarország óvodáit, hogy ismert, barátságos, otthonos környezetben; egy feledhetetlen programmal és sok-sok játékkal egybekötve egészségtudatos gondolkodásra tanítsa a legkisebbeket.

kezdje velünk, mi segítünk!

Konzultáció a megoldásokért

RENDELŐ, RECEPCIÓ

JELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 10:00-18:00