Fogmegtartó kezelések

Fogmegtartó kezelések

Barázdazárás

Fiatal korban az őrlő fogak mély barázdái gyakran hajlamosak a szuvasodásra. Az ezek zárására, tömésére szolgáló prevenciós eljárás a barázdazárás. Mi egy vizes, keményszövet lézerrel lerakódás- és baktériummentessé tesszük a fog felületét (nem “falazunk be” későbbi szuvasodást okozó anyagokat), majd egy olyan nagyon hígan folyó Giomer* tömőanyagot viszünk a fog barazdáiba amely hosszú távon ( 1-2 év) közvetlenül a fogzománcba bocsájt fluorid, bór, nátrium, szilícium, és stroncium ionokat. Ezek az anyagok szükségesek az erős zománcszerkezet kialakulásához, így tudjuk leghatékonyabban védeni fiatal pácienseink fogait.

Fogtömés

A fogak megmentésének egyik leggyakoribb módja a fogtömés. A kezelés, különleges titánkarbid fúróinknak köszönhetően, fájdalommentes. Rendelőnkben modern, magas minőségű, esztétikus, “fogbarát” Giomer* tömőanyagokat használunk Japánból, melyek hosszútávon is tartós megoldást nyújtanak.

Fognyak tömés

A fognyaki tömések a fogínyhez közel eső fognyakon tapasztalt szuvasodás vagy kopás kezelését szolgálják. Ez esetben is a vizes, keményszövet lézert használjuk az üreg tisztítására és felületének érdesítésére, majd egy sűrübb állagú, folyékony Gíomer* tömőanyaggal zárjuk azt.

Frontfog felépítése

A frontfogak pozíciójukból fakadóan a leginkább szembetűnőek, így felépítésük egy gyakori esztétikai beavatkozás. Kiváló lehetőség ez a „fogszobrászok” kibontakozására. Az előkészítés folyamata és a használt anyag hasonló a fognyaki töméshez, de a rétegezési  echnika, valamint a titánkarbid, kemény polírozó használatának köszönhetően a végeredmény gyönyörű, élethű helyreállítás lesz.

Gyökérkezelés
A gyökérkezelés egy sokszor alkalmazott fogmegtartó eljárás, mellyel nagy eséllyel menthetők meg a mélyen szuvas vagy elhalt fogak. Ez egy általában 3 kezelést igénylő folyamat. Az előzetes 3D röntgen vizsgálatokat követően feltárásra és bemérésre kerülnek a foggyökér csatornák. Ezt követően folyamatos fertőtlenítő oldatos átmosás közben feltágítjuk a gyökér csatornákat, majd ideiglenes tömőanyaggal lefedjük azokat. A második ülésben további gyökértisztítás és öblítés végül gyökértömés és ideiglenes fedőtömés történik. Abban az esetben, ha a fog nagyon fertőzött, nem a második, hanem egy harmadik ülésben végezzük el a gyökértömést. A gyökértömés megkötés után egy következő alkalommal végleges fedőtöméssel állítjuk helyre a problémás fogat.
Samuel Bajus
Samuel Bajus
2023-08-11
very pleasant experience, great staff and doctor. I had implant done very professionally without any discomfort or pain. Highly recommended!
Botond Prágai
Botond Prágai
2023-08-10
Professzionális ellátás, faék egyszerű ügyintézés. Meglepően gyors és fájdalommentes kezelések. Csak sajnálni tudom azokat akik nem ide járnak. (Ui: A Spoty playlist már csak hab a tortán)
Csilla Csernák
Csilla Csernák
2023-06-29
Profizmus, szakértelem, kedvesség.

További kérdése van?

img_lezer@2x

LÉZERFOGÁSZAT

A legmodernebb lézeres (nem diódalézer) technológiának köszönhetően nem pusztán lágyrészeket, hanem keményszöveteket is hatékonyan kezelhetünk. A lézerfény az ingerületvezetésnél gyorsabban terjed, így gyakorlatilag hamarabb fejti ki hatását, mint ahogy fájdalomérzetet tapasztalhatnánk. A lézerfény emellett fertőtlenít (így a fogfúrás záró lépéseként is igen hatékony eszköz), leválasztja a szuvas dentint, és elöli az üregben megbúvó baktériumokat. A fentiek mellett bölcsességfog-eltávolítása, impaktált fog utókezelése, műtéti sebek összehúzása, arc lágyrészeinek eltávolítása, vagy gyermekeknél nyelvfékmetszés esetén, illetve fájdalomcsillapítás céljából egyaránt hatékonyan alkalmazunk lézert a kezelések során.

img_diagnosztika@2x

DIAGNOSZTIKA

Rendelőnkben kizárólag a legmodernebb eszközökkel dolgozunk, ezzel is biztosítva pácienseink számára a legmagasabb szintű szolgáltatásokat. ProMax 3D röntgen- és CT berendezésünk minimális sugárterhelés mellett a lehető legpontosabb információkkal szolgál a precíz, részletes diagnózis felállításához. A térbeli képalkotás lehetővé teszi számunkra, hogy akár a legkisebb területről is teljes, valósághű, 3 dimenziós képet kapjunk, ennek köszönhetően pedig az orvosi szakmunka is pontosabb, gyorsabb, eredményesebb lehet.

Orvosi garanciát vállalunk!

Lézeres fogászati kezelések ORVOSI GARANCIÁVAL az egyedülálló Waterlase C100 technikával: a szép és egészséges megjelenésért!

img_digitalis@2x

DIGITÁLIS FOGÁSZAT

A digitális technológia amellett, hogy csökkenti a rendelőnkben használt papír mennyiségét, így segít megóvni a környezetet; pácienseink kényelmét és a gördülékeny adminisztrációt is szolgálja.

  • A tableten felvett, digitális anamnézis bármikor elérhető, és a páciens kérésére azonnal módosítható.
  • 3 dimenziós képalkotó berendezéseink precízebb, pontosabb kezeléseket tesznek lehetővé.

A protetikai beavatkozás előtt a lenyomatot beszkenneljük, így fogtechnikusaink digitálisan tervezhetik meg a pótlást a páciens számára. Az így készült virtuális tervet CNC marógéppel valósítjuk meg.

img_szajhigenia@2x

SZÁJHIGIÉNIÁS KEZELÉSEK

Minden fogászati kezelés alapvető feltétele a makulátlan szájhigiénia. Kizárólag a baktériummentes, tiszta szájüreg, fogak, és íny biztosít megfelelő közeget a hosszan tartó pótlás, implantátum, vagy fogszabályozó kezelés elvégzéséhez. Pácienseink ezért minden kezelést megelőzően teljes körű, professzionális szájhigiéniás kezelésen vesznek részt, amely során nem csak a fogak felszínéről, hanem az íny alatt lévő területekről is eltávolítjuk a lerakódott, kikristályosodott (baktériumokkal teli) szennyeződéseket, azaz a fogkövet. A fogtisztítást követően, a tökéletes eredmény elérése érdekében homokfúvást, majd polírozást végzünk, így készítve fel a teljes szájüreget a soron következő kezelésre. A Schmuck Andrea dentálhigiénikus kolléganőnk által végzett kezelésekrő bővebben ide kattintva olvashatnak.

img_fogtunder@2x

Fogtündér az oviban

Létezik olyan fogászati szűrővizsgálat, amin a gyerkőcök örömmel vesznek részt? Amin jól érzik magukat, miközben elsajátítják a helyes szájápolás technikáját is? Természetesen igen! Schmuck Andrea, jeles dentálhigiénikusunk immár egy éve járja Magyarország óvodáit, hogy ismert, barátságos, otthonos környezetben; egy feledhetetlen programmal és sok-sok játékkal egybekötve egészségtudatos gondolkodásra tanítsa a legkisebbeket.

kezdje velünk, mi segítünk!

Konzultáció a megoldásokért

RENDELŐ, RECEPCIÓ

JELENTKEZÉS

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek: 10:00-18:00